Praktische info

Hier vind je alles wat je moet weten over onze school. Van schooluren tot afwezigheden en ziekte, we hebben alles voor jou op een rijtje gezet. Wij staan steeds klaar om jullie vragen te beantwoorden en jullie te helpen waar nodig. 

Tijd om te leren en te spelen.

Voormiddag: van 08u35 tot 12u20
Namiddag: van 13u20 tot 15u00
Woensdag: van 08u35 tot 12u10 

Hierboven vind je onze schooluren waar we ons houden aan een strak schema zodat onze kinderen het meeste uit hun dag kunnen halen.  

We willen graag alle ouders vragen om ervoor te zorgen dat hun kinderen tijdig op school zijn zodat ze rustig aan hun schooldag kunnen beginnen. De eerste activiteiten van de dag zijn namelijk het belangrijkst.

Er is toezicht vanaf 8u20.  Alle kinderen die voor deze tijd aankomen, vragen we om naar de opvang te gaan.

De speelplaats van de lagere school is na schooltijd openbare speelplaats.  Na het vertrek van de rijen mogen de ouders met hun kinderen genieten van onze leuke speelplaats.

Buitenschoolse opvang.

Wij bieden voor- en naschoolse opvang aan.  

Er is opvang mogelijk:

 • 's morgens: 7u00 - 8u20
 • 's avonds: 15u00 - 18u00
 • woensdag: 12u10 - 16u30

Onze opvang beschikt over een mooi ingericht lokaal en een afgesloten  speelruimte buiten met alle faciliteiten. 

Regelmatig worden er extra activiteiten georganiseerd zoals sportsnack, Mad Science, ...
 

Onze verantwoordelijke mevr. 's Hertogen Veerle leidt alles in goede banen.

Hoe zit het met de betaling?  We registreren de opvangtijd elektronisch via scanning en maken automatisch de factuur op. Je betaalt €0,21 cent per begonnen 5 minuten en maandelijks ontvang je een rekening. Je hebt dan 14 dagen de tijd om te betalen en dat kan via overschrijving of domiciliëring.

Afwezig op school?

Stuur  voor 8u35 uur een mailtje naar afwezigheden@aandebasis.be.  Als het om een besmettelijke ziekte of een zorgwekkende situatie gaat, gelieve ons dan te bellen op 089/71 40 76.

Als je te laat bent om je kind af te zetten, meld je dan bij het secretariaat.

Hip hip hoera! Tips voor verjaardagen.

Verjaardagen zijn een feest, daarom hebben we geen strenge regels rond traktaties. Toch verkiezen we gezonde traktaties, een leuk boek of een spel voor de  hele klas.  Traktaties zijn niet verplicht, ouders hebben hier een vrije keuze.

Ziekte.

Voor kleuters tot 5 jaar is geen doktersattest noodzakelijk. Toch is het een goed idee om de school op de hoogte te stellen. Voor kleuters vanaf 5 jaar en leerlingen uit het lager onderwijs volstaat een briefje van de ouders voor maximaal drie opeenvolgende schooldagen. Na vier briefjes heb je een doktersattest nodig. Als je kind langer dan drie dagen ziek is, heb je altijd een doktersattest nodig. 

Medicatie op school.

Heeft je kind tijdens de schooluren medicatie nodig? Dan kan de school hierop toezien via een aanvraagformulier dat jij ondertekent. Andere medische handelingen worden niet uitgevoerd, maar we helpen je graag bij het vinden van verpleegkundige ondersteuning.

Ongeval.

Bij een (ernstig) ongeval op school bieden we eerste hulp en contacteren we de ouders om het kind op te halen en eventueel naar de dokter te gaan. Als de ouders niet bereikbaar zijn, raadplegen we een dokter. We geven een verzekeringspapier mee dat door de arts ingevuld moet worden en vervolgens naar de verzekeraar wordt opgestuurd. Zo ben je gerust dat alles goed wordt afgehandeld.

Oudercomité.

Ben jij een ouder die graag betrokken wil zijn bij de school van je kinderen? 

Elk trimester komen we samen voor een verbindende vergadering waarop we de planning en evaluatie van de activiteiten bespreken, samen met allerlei andere items over de werking van de school. Zin om je steentje bij te dragen bij activiteiten die de school organiseert?  Heb je interesse om lid te worden van het oudercomité?  Graag een e-mail sturen naar secretariaat@aandebasis.be.

Heb je geen interesse om lid te worden van het oudercomité? Maar je wilt toch occasioneel de handen uit de mouwen steken om te helpen bij activiteiten...geef je dan op via mail bij het secretariaat of via de brief helpende handen gevraagd.

 

Hoofdluizen.

Bij  het vaststellen van hoofdluizen thuis vragen wij om zo snel mogelijk de school te contacteren en uw kind te behandelen.

Bij besmetting komt de kinderverzorgster in actie en controleert niet alleen de leerling, maar indien nodig de hele klas. Bij een ernstige besmetting worden ook broers en zussen van de leerling gecontroleerd. Als er levende luizen worden gevonden, worden de ouders op de hoogte gebracht om hun kind te komen ophalen. Na de behandeling thuis kan het kind meteen weer naar school.  Door middel van een brief worden alle ouders op de hoogte gesteld van de besmetting.

De kinderverzorgster houdt na de behandeling een nacontrole.

Preventief krijgen alle kinderen bij inschrijving een luizenzak van LiceSafe cadeau om hun jassen, mutsen en sjaals in op te bergen. Zo hopen we hoofdluizen tot een minimum te beperken.

Mocht je nog vragen hebben of inlichtingen willen, dan is een afspraak met de kinderverzorgster mogelijk.